Yoast SEO plugin voor WordPress

Hoe hoger Google jouw artikel in de zoekresultaten plaatst hoe meer bezoekers je zult hebben. Maar het is nog best lastig om je artikelen SEO-proof te maken. Ten eerste weet niemand wat nu precies de berekening van Google is en ten tweede verandert deze berekening ook nog eens om de zoveel tijd. Wij vertellen hoe je met behulp van de Yoast SEO plugin eenvoudig hoger in de zoekresultaten komt.

Denk vanuit de gebruiker

Eigenlijk is de gedachtegang simpel: je website moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. De bezoeker moet er vinden waar hij naar op zoek is. Dit moet hem duidelijk worden zodra hij op je pagina landt. Google houdt dus van duidelijkheid.

Trucjes

Vroeger kon je nog trucjes uithalen zodat Google je toch hoog plaatste. Dit deden mensen dan bijvoorbeeld door witte teksten te plaatsen waarin het woord waarop ze gevonden wilden worden heel vaak genoemd werd.  Totaal niet gebruiksvriendelijk natuurlijk en uiteindelijk is er ook een stokje voor gestoken. Met trucjes ga je het tegenwoordig niet meer redden.

Yoast SEO plugin biedt hulp

Wat je wel kunt doen is met een WordPress website vrij eenvoudig. Ook als je vrijwel niks van SEO weet. Met de plugin Yoast krijg je hulp bij ieder artikel dat je schrijft voor je WordPress website.

Zo kijkt Yoast of je wel genoeg woorden gebruikt hebt, het woord waarop je gevonden wilt worden wel vaak genoeg terugkomt in je tekst en of je gebruik hebt gemaakt van afbeeldingen. Lijstje onder je artikel zie je precies wat er nog moet gebeuren om je artikel helemaal te optimaliseren. Yoast is echt een onmisbare plugin voor iedere WordPress gebruiker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.