WordPress templates installeren

Met een WordPress template of thema kun je je hele website voorzien van een nieuw uiterlijk. Om dit aan te passen heb je helemaal geen technische kennis nodig. En kies je voor een eenvoudig template, dan kan het zelfs helemaal gratis. In dit artikel vertellen we je precies hoe je je website kunt voorzien van een nieuw template.

WordPress template installeren via de Theme Directory

Er zijn twee manieren om een nieuw WordPress template te installeren:
1) Via het Dashboard, via de Theme Directory
2) Door er een te downloaden via een andere site en hem zelf te installeren.

Een nieuw thema installeren via het Dasboard doe je via het Dashboard via Weergave> Thema’s. Op deze pagina in het beheerdersgedeelte van je website krijg je verschillende templates te zien waaruit je kunt kiezen. Aan de bovenkant kun je ze filteren op jouw wensen. Je kiest bijvoorbeeld voor twee of drie kolommen en een bepaalde basiskleur. Aan de hand van jouw keuze blijven alleen de templates over die aan de gekozen criteria voldoen over. Vervolgens kun je per template een live voorbeeld bekijken. Je krijgt dan al precies te zien hoe jouw website en content eruit zal komen te zien wanneer je kiest voor dit template. Ook kun je er eenvoudig voor kiezen het template te activeren. Klik je op de afbeelding van het thema dan krijg je een duidelijke uitleg wat de mogelijkheden van dit template precies zijn. Een nadeel van het installeren van een WordPress template op deze manier is dat je weinig keuze hebt in templates en dat ze daardoor ook niet erg origineel zijn. Vind je dit geen probleem, dan kun je prima beginnen met een basic template van WordPress zelf.

WordPress template zelf installeren, stap voor stap

Heb je een template laten maken voor je eigen website of ben je online op zoek naar een iets uitgebreider en origineler template, dan zul je hem zelf moeten installeren. Bij de aanschaf van een WordPress template ontvang je een .zip bestandje dat je eerst moet uitpakken voor je het kan uploaden en dus installeren via je WordPress Dashboard. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een gekocht/ gedownload WordPress template kunt installeren op je website.

  1. Ga via het Dashboard naar Weergave> Thema’s
  2. Klik op Thema’s installeren
  3. Klik op Uploaden en kies het juiste bestand
  4. Klik op Nu Installeren
  5. Klik tot slot op activeren zodat het thema daadwerkelijk gebruikt wordt voor jouw website.

Heb je voor een thema gekozen, maar valt het achteraf toch tegen? Geen probleem! Dan kun je gewoon weer voor een ander thema kiezen zonder dat je website hier ook maar enige hinder aan ondervindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.