WordPress plugins

WordPress plugins zijn modules waarmee je diverse functionaliteiten aan je WordPress website kunt toevoegen. Je kunt geen WordPress plugins installeren indien je geen eigen domeinnaam hebt waarop je WordPress geïnstalleerd hebt staan. Hiermee bedoel ik de laagdrempelige eigennaam.wordpress.com variant. 

Welke WordPress plugins zijn er?

Je hebt diverse soorten WordPress plugins, bijvoorbeeld om Google Analytics te koppelen, SEO tools waarmee je je content kan optimaliseren of plugins om contactformulieren mee te creëren. Dat is het mooie van WordPress: er is eigenlijk overal wel een plugin voor. En voor de HTML-gevorderden onder ons, is er nog de mogelijkheid om bestaande plugins eenvoudig te tweaken zodat deze voldoen aan je persoonlijke eisen.

Hoe installeer ik een WordPress plugin?

Het installeren van een WordPress Plugin is veel eenvoudige dan je van tevoren denkt. Dit gaat namelijk via het WordPress CMS zelf. Selecteer het tabblad Plugins en klik op ‘Nieuw plugin’ waarmee de pagina ‘Plugins toevoegen’ geopend wordt. Bekijk de uitgelichte, populairste, aanbevolen of favoriete plugins van andere gebruikers om inspiratie op te doen of gebruik de zoekfunctionaliteit om de plugin te vinden waar je specifiek naar op zoek bent. Heb je de plugin gevonden die je zocht? Klik dan op plugin installeren.

plugins installeren

Hoe verwijder ik een plugin?

Net zo eenvoudig als je een plugin installeert, verwijder je ook weer een plugin uit je WordPress CMS. Klik op het tabblad ‘Plugins’ en selecteer ‘Geïnstalleerde plugins’. Hier zie je een complete lijst met alle plugins die je in de loop der tijd geinstalleerd hebt. Je kunt ervoor kiezen om een plugin te deactiveren of compleet te verwijderen. Onze tip: houdt je CMS zo schoon mogelijk en voorkom vervuiling.

Maak regelmatig een backup!

Als je aan de slag gaat met het installeren van plugins en het tweaken daarvan, dan moet je oppassen dat je geen codes ‘stuk’ maakt. En als dit wel het geval is, dan kun je maar beter een backup hebben van de website zoals hij tot dat moment was. Onze tip is dan ook om regelmatig van je data een backup te maken, zodat indien er iets niet helemaal goed mocht gaan, je altijd nog een eerdere versie van je website terug kunt zetten.

Hoe je een eigen domeinnaam registreert en hierop WordPress installeert, lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.