Website aanmelden bij Google

We hadden het eerder al over hoe je hoger in de zoekresultaten van Google komt met behulp van de Yoast SEO plugin. Maar wat je ook zeker niet moet vergeten is je WordPress website aanmelden bij Google.

Heb je je website aangemeld bij Google dan wordt hij eerder geïndexeerd en gevonden. Alle reden om het nu direct te doen als je het nog niet gedaan hebt.

Je website aanmelden bij Google is heel simpel.

Ga naar Google Search Console, vroeger Google Webmaster Tools en log in met je Google account.

Klik op de knop met ‘ een property toevoegen’  en vul de url van jouw website in, in het veld dat verschijnt.

Omdat je natuurlijk niet van iedere website die je hier invult de gegevens moet kunnen zien, moet je je website eerst verifiëren. Dit kan op verschillende manieren. Google adviseert zelf om je Google Analytics account te gebruiken en je trackingcode in de head van je website te plaatsen. Dit klinkt ingewikkelder dan het is.

Waar vind je de Trackingcode in Google Analytics?

De trackingcode in Google Analytics zit in het beheer-gedeelte van Google. Je komt er via de volgede stappen: Beheer> Property> Gebruiksbeheer> Trackingcode.

De code uit je Google Analitycs account plaats je in de header van je website door als volgt door het menu in je WordPress dashboard te navigeren: Weergave>Editor>Bewerker. Hier vind je aan de rechterkant van je scherm de Header (header.php.). Klik hierop en plaats de code boven de body. Vervolgens klik je op ‘bijwerken’ en ben je klaar in WordPress.

Ga weer terug naar Google Webmaster Tools en klik je op ‘website verifieren’.

Je website is nu aangemeld bij Google, nog even geduld en je kunt via Google Webmastertools allerlei interessante informatie over je website achterhalen. Zo kun je zien of je website wel goed geïndexeerd wordt. Mocht er iets niet helemaal goed gaan met je website, dan ben je er vanaf nu op tijd bij.

Daarnaast zijn er ook nog vier alternatieve methoden om je website te verifiëren:

  1. Door een HTML bestand te uploaden
  2. Met behulp van een HTML Tag
  3. Door je aan te melden bij je domeinnaamprovider
  4. Via Google Tag Manager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.