Wat is WordPress website en wat kun je ermee?

WordPress is een CMS systeem waarmee je websites kunt maken. WordPress is ooit begonnen al een eenvoudig, laagdrempelig CMS systeem waarmee je een weblog kon maken. Maar inmiddels is dit CMS systeem behoorlijk doorontwikkeld en draaien diverse grote partijen inmiddels op dit open source-systeem. 

WordPress is voor iedereen geschikt

WordPress is open source wat betekent dat je het gratis kunt downloaden en kunt aanpassen naar wens. Een website is opgebouwd uit HTML-code, maar dankzij een CMS systeem kan iedereen zonder kennis van HTML toch een website onderhouden. Een standaardfunctionaliteit in dit CMS is dat je eenvoudig berichten en pagina’s kunt publiceren.

Het kiezen van een WordPress template

Wanneer je een WordPress installatie uitvoert, zijn er tal van gratis thema’s waaruit je kunt kiezen. Denk van tevoren goed na wat het doel van je website is en hoe de visuele weergave daar het beste op kan aansluiten. Naast de vele gratis thema’s kun je ook kiezen voor een premium WordPress thema. De meeste thema’s worden geleverd in zowel een gratis als een betaalde variant. Vaak zitten er in de gratis variant diverse features die niet beschikbaar zijn en je kunt unlocken door het thema te kopen. Het voordeel hiervan is dat je kunt starten met het gratis thema en zo kunt ontdekken of deze wel geschikt is voor jouwe website en gebruiksvriendelijk is.

Je website aanpassen met plugins

Nadat je een keuze gemaakt hebt voor een WordPress thema, kun je snel en eenvoudig diverse plugins downloaden. Met deze plugins kun je diverse functionaliteiten toevoegen aan je website. De plugins zijn eenvoudig te downloaden op de officiële website of via het CMS zelf (onder tabblad plugins). En het mooie is dat deze plugins ook weer zeer eenvoudig aan te passen zijn. Vaak is een plugin erop gebouwd dat hij compleet naar wens aangepast kan worden, en mocht dit niet het geval zijn dan kan de gevorderde gebruiker in de code duiken en daar een en ander tweaken. Naast de gratis plugins zijn er ook de premium plugins waarvoor een x-bedrag betaald moet worden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier waarom je moet kiezen voor WordPress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.