Verschil tussen WordPress bericht en pagina?

In WordPress kun teksten op je website plaatsen via berichten en pagina’s. De gebruiker die bekend is met WordPress weet dat de invoervelden nagenoeg gelijk zijn, dus wat is nou het verschil tussen WordPress bericht en pagina en moet je deze dan ook beiden hebben op je website?

Een bericht op je WordPress website maken

In het WordPress CMS kun je berichten aanmaken en deze worden standaard op chronologische volgorde getoond, op basis van publicatiedatum waarbij de nieuwste altijd bovenaan staat. Dit kan op de homepage, of op een speciaal aangemaakt pagina met al je (blog)berichten. Juist omdat de berichten op datum gesorteerd en dus in één oogopslag actuele informatie bieden, lenen berichten zich uitstekend voor een nieuwspagina. Doordat het nieuwste item bovenaan komt te staan, verdwijnen de oudere berichten sneller richting het archief en worden deze veelal bereikt door middel van organisch verkeer of wanneer de bezoeker hier actief naar op zoek gaat. Een ander voordeel van berichten is dat deze via plugin automatisch gedeeld kunnen worden op social media en bezoekers een reactie achter kunnen laten onderaan het bericht.

Tip: berichten worden voorzien van categorieën en tags. Wij raden dan ook aan om beide altijd in te vullen en over de structuur goed na te denken. Dit zodat de bezoeker effectiever door jouw website kan navigeren.

Een pagina op je WordPress website maken

Met een pagina kun je statische tekst plaatsen op je website. Hiermee bedoelen wij teksten die zelden aangepast worden, bijvoorbeeld over je diensten, service, of contact. Vaak zijn dergelijke pagina’s ook verwerkt in je menustructuur zodat deze ten allen tijde door de bezoeker bereikt kunnen worden. Pagina’s maken gebruik van hiërarchie waardoor ze eenvoudig te ordenen zijn en goed in een menu te plaatsen zijn. Je kunt ook een pagina onder een andere pagina plaatsen, waarmee je subpagina’s creëert. Pagina’s hebben standaard geen zichtbare publicatiedatum en er wordt geen mogelijkheid tot reageren getoond.

Verschil tussen WordPress bericht en pagina

Wij concluderen dan ook dat het grootste verschil tussen WordPress bericht en pagina voornamelijk is dat een bericht veelal ingezet worden voor actuele berichten zoals bijvoorbeeld nieuwsitems en pagina’s juist voor de meer statische pagina’s die niet al te vaak veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.