Kiezen voor WordPress: zeven ijzersterke redenen

Er zijn verschillende redenen om voor een WordPress website te kiezen, maar de meest gehoorde reden zijn toch vooral dat het makkelijk én gratis is. Dat klinkt goed toch? Lees hier waarom de meeste mensen kiezen voor WordPress. Even alle voordelen van een WordPress website op een rijtje.

Waarom mensen kiezen voor WordPress

1) Een WordPress website is gemakkelijk te installeren op je eigen domein. Je hebt er amper technische kennis voor nodig.

2) Je kunt de website helemaal naar je eigen smaak inrichten met behulp van allerlei ‘templates’, zelfs gratis zijn er tal van mooie WordPress templates te vinden die ervoor zorgen dat jouw website een professioneel uiterlijk krijgt. En ben je een klein beetje handig, dan kun je zelf ook nog het een en ander aanpassen waardoor je hem helemaal ‘eigen’ maakt.

3) Het is gemakkelijk om content toe te voegen aan je website. Content is alles wat je toevoegt aan je website. Denk hierbij niet alleen aan teksten, maar ook aan afbeeldingen, video’s en bijvoorbeeld formulieren. Al deze onderdelen kun je gemakkelijk zelf toevoegen aan je website zonder dat je daarvoor code hoeft te schrijven.

4) Bij ieder artikel kun je zelf de url van je pagina van het bericht aanpassen. Dit is iets wat Google erg belangrijk vindt en vul je dit consequent goed in, dan zal Google je belonen door je website horen in de zoekresultaten te plaatsen.

5) Je kunt gemakkelijk een menu toevoegen aan je website. Een website zonder menu is als het ware als een doolhof. De bezoeker weet niet waar hij heen moet en waar hij wat kan vinden. Bovendien weet hij niet een of hij dat wat hij zoekt wel bij jou op de website kan vinden.

6) WordPress biedt de mogelijkheid om widgets toe te voegen aan je website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ‘gerelateerde artikelen’ of de ‘laatste reacties’ op andere artikelen. Dit soort widgets zorgt ervoor dat mensen langer op je website blijven en meer doorklikken tussen verschillende pagina’s. En dat is natuurlijk precies wat je wilt!

7) Een super groot voordeel van WordPress is dat je gratis, maar ook betaald, allerlei plugins toe kunt voegen aan je website. Een van de meeste bekende WordPress plugin is YOAST. Met deze plugin kun je een zo goed mogelijke SEO tekst schrijven. De plugins van WordPress zijn en blijven up to date zodat je er met de YOAST altijd van verzekerd bent dat je teksten SEO proof zijn. Naast de YOAST plugin zijn er nog talloos veel andere plugins die je kunt gebruiken voor je website. Hierover later meer.

Je weet nu waarom het de meeste mensen die een website beginnen, kiezen voor WordPress. Het is niet alleen makkelijk maar met een beetje proberen kun je ook nog eens een hoop geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.